100505-saab 9-5 polisbil

Nya Saab 9-5 som polisbil

Saab och Volvo är de självklara valen hos den svenska polisen. V70, XC70 och gamla 9-5 är de polisbilar man oftast ser på vägarna, men vad sägs om nya Saab 9-5 i polisutstyrsel? Det vore inte helt fel.

En av Teknikens Världs läsare, Alexander Fäldt, har varit flitig och klistrat på polisdekaler på nya Saab 9-5 redan innan bilen haft svensk premiär i bilhallarna. Bilden på nya 9-5 som polisbil borde ge den svenska polisen något att tänka på, om de nu inte redan har påbörjat den tankeverksamheten.

Saab ligger inte heller på latsidan då ANA Specialbilar i Trollhättan, som skräddarsyr Saab-bilar till svenska myndigheter, pushar lite extra för nya 9-5 som en kompetent bil för de svenska poliserna. Detta gör man i form av en annons i senaste numret av Svensk Polis (annonsen ser du nedan).

När Alexander Fäldt ändå var igång med att förvandla nya 9-5 till polisbil tyckte han att det var läge att även förvandla robusta Saab 9-3X. Alexander tycker att 9-3X borde vara intressant för polisen tack vare högre markfrigång och fyrhjulsdrift. Och visst passar den bra i poliskostym!?

Läs mer

Provkörning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!