Nya Seat Leon Cupra 2015 Foto: Hans Hedberg och Seat

Nya Seat Leon Cupra – tre snabba från provkörningen

Nya Seat Leon har fått Cupra-tillägget som innebär mer effekt och roligare bil att ratta. Vi skickade testchef Hans Hedberg till Seats hemland för att berätta mer om nya Leon Cupra.

Buen día señor Hedberg! Var i Spanien befinner du dig?

– Estoy en Martorell. I Martorell nordväst om Barcelona alltså, där Seat har sitt huvudkontor. I tio grader och under grå himmel rattar jag nya Seat Leon Cupra både på vanlig väg och på racerbanan Castelloli.

280-hästarsspanjoren alltså, är den vass?

– Verkligen. Den finns med både 265 hästar och 280 hästar och båda får en att dra på smilbanden. Lättkörd och snabb, 0-100 km/h på 5,7 sekunder skäms inte för sig. Diffbromsen över framaxeln gör sitt jobb och greppet bibehålls i princip alltid. Detta är en spansk Audi S3 men utan quattro. Och till betydligt lägre pris.

På tal om priset, vad får man punga ut?

– För strax under 270000 kronor får du 265-hästarsversionen. Säljstart är det i april.

Vill du läsa mer om nya Seat Leon Cupra (vilket du så klart vill) ska du köpa dig ett exemplar av Teknikens Värld nummer 6/2014 som utkommer 27 februari. Eller så fixar du tidningen redan nu genom att slå till på vårt kanonerbjudande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!