090305-skoda-fabia-rs Foto: Teknikens Värld

Nya Skoda Fabia RS – en smygtitt i Genève

I Skodas monter i Genève hittas en anonym liten rödmålad tjeck. Den går under namnet Fabia Sport Design Concept och tros vara en förhandstitt på nya Fabia RS.

Skoda är mycket förtegna om bilen de kallar Fabia Sport Design Concept. De vill inte säga någonting om vad som finns under skalet eller om det, som de flesta ändå tror, är en förhandstitt på kommande Fabia RS som väntas komma tidigt nästa år.

Den som tycker att Genève-konceptet ser lite för snällt ut för att vara en Fabia RS gläder sig säkerligen åt att produktionsbilen blir mer extrem till utseendet. I alla fall om man får tro den Skoda-källa som brittiska Autocar har talat med. Nya Fabia RS sägs bli en blandning mellan det nya konceptet och Fabia Super 2000 som visades för ett år sedan.

Nya Fabia RS kommer inte att ha en liten stark dieselmotor under huven som sin företrädare. Den ska i stället låna den VW-bekanta 1,4-liters TSI-motorn. Vi väntar med spänning på hur mycket Skodas tekniker ska lyckas skrämma upp den lilla motorn.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!