Skoda VisionD

Nya Skoda Fabia visas som koncept i mars

En ny Skoda Fabia är förestående och den stundande bilsalongen i Genève sägs bli skådeplatsen där vi får se nya generationen för första gången – som konceptbil.

Skoda Fabia generation två börjar bli till åren. Den kom 2007 efter att ha visats upp på bilsalongen i Genève den våren. På samma bilsalong, fast sju år senare, ska ny Fabia visas upp. Inte den färdiga bilar utan en konceptversion. Det rapporterar brittiska Autocar.

Nya Fabia, som i produktionsfärdigt utförande med största sannolikhet visas på Parissalongen i oktober, baseras på MQB-A-plattformen, den kortare versionen av Volkswagens MQB-plattform som bland annat nya Golf, Audi A3 och Seat Leon baseras på.

 Jämfört med dagens Fabia, som är exakt fyra meter lång (Fabia Combi är 4,25 meter), blir nya generationen både längre och bredare för att erbjuda bättre innerutrymmen för både åkande och bagage.

 Skoda-chefen Winfried Vahland berättar för Autocar att nya Fabia ska vara betydligt mer ungdomlig och bära en hel del detaljer gemensamt med rallybilen S2000 – bredare, lägre och mer emotionell i utseendet. Dessutom säger han att har uppkopplingsmöjligheterna ska vara goda för att attrahera den unga publiken.

Under huven kan vi vänta oss motsvarande motorpalett som finns till Volkswagen Polo, det vill säga bensinare på 1,2 och 1,4 liter samt dieselmotorer på 1,2 och 1,6 liter, där förstnämnda är trecylindrig.

Förmodad säljstart: slutet av 2014 eller tidigt 2015.

På bilden ovan visas Skodas konceptbil VisionD.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!