Skoda Octavia Combi 4x4 Foto: Marcus Engström

Nya Skoda Octavia Combi 4x4 – tre snabba från provkörningen

Förra veckan körde vi Skoda Octavia Combi, eller kombi som det heter på svenska. Nu har vi dessutom kört den med dieselmotor, samt – förmodligen mest intressant – den fyrhjulsdrivna versionen av nya Octavia. Här följer en kort direktrapport.

Var befinner du dig, Marcus Engström?

– I Kitzbühel i Österrike, vi körde 150-hästarsdieseln hit från München, och på den turen kan vi konstatera att det finns kraft så det räcker för svenska vägar också. Plus att snittförbrukningen enligt bilens färddator låg på 0,5 liter per mil.

Men den fyrhjulsdriften då, som kan vara intressant för fjällresenärer, hästägare eller folk som helt enkelt vill att det ska driva på alla fyra?

– Vi har bara fått köra en kort sträcka, nån mil bara, på halvdåliga vägar som enkelt skulle ha gått att köra med framhjulsdrift också, men jag är ändå lite imponerad – men det beror mest på prislappen. Vi körde dessutom 105-hästarsversionen som är i klenaste laget för de flestas behov. Att bedöma fyrhjulsdriften på en kort slinga kombinerad grusväg och smala skogsvägar med asfalt är omöjligt.

Men vad kostar det nu då, om du är så imponerad av priset?

– Man får en 105-hästarsdiesel med fyrhjulsdrift från 216 400 kronor, men eftersom den är för klen bör man köpa 150-hästaren som kostar från 229 400 kronor. Det finns naturligtvis mer grejor att välja till. Mer om vilken specifikation som är bäst får man läsa om i nästa nummer...

Och med nästa nummer menar Marcus så klart Teknikens Värld nummer 12/2013 som utkommer 23 maj. Är du prenumerant får du tidningen tidigare än så, är du inte prenumerant har du här chans till en prenumeration för en bra peng.

Justering sedan förra veckans tre snabba med Octavia Combi: kombitillägget kostar 4 300 kronor och fyrhjulsdriftstillägget 7 000 kronor. Rätt ska vara rätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!