Nya Skoda Octavia Combi 2014 Foto: Marcus Engström

Nya Skoda Octavia Combi – tre snabba från provkörningen

Redaktionschef Marcus Engström har fått äran att köra nya Skoda Octavia Combi, familjebilen som slår självaste V70 på fingrarna. Här kommer lite snabba frågor till Marcus som kan vara till nytta för dig som spekulant.

Är det verkligen sant att den har större bagageutrymme än Volvo V70?

– Ja, åtminstone litermässigt, Octavia Combi rymmer 610 liter mot V70:s 575. Octavian är betydligt rymligare än den ser ut att vara. Nu är den här bilen jag kör en slags förseriebil som ska levereras till hockey-VM:s organisation, så den saknar ett ”smart” lastgolv som kommer i de bilar som säljs i Sverige. Jag har bara sett det på bild, men det ser faktiskt smart ut.

Hur är den att köra då?

– Den imponerar faktiskt, jag kör 180-hästarsbensinaren med DSG7, och det är väl inget revolutionerande klipp i den, men det känns som att kvalitetsnivån har höjts med flera snäpp. Inget skrammel från hjulställen ens på riktigt dålig väg. Bra vändradie och man har bra överblick över var bilens hörn är.

När börjar den säljas i Sverige?

– Kombin och även den fyrhjulsdrivna versionen med Haldex 5 kommer till Sverige i juni. Kombin kostar 4 300 kronor upp jämfört med halvkombin. Fyrhjulsdrift endast 7 000 kronor extra.

Har nya Skoda Octavia Combi chans att snuva Volvo V70 på förstaplatsen i svenska försäljningsstatistiken? Läser du i Teknikens Värld nummer 12/2013 som utkommer 23 maj så får du veta mer om tjeckernas utmanare. Slå till på en prisvärd prenumeration så kan du njuta av provkörningsrapporten ännu lite tidigare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!