Nya Skoda Octavia RS

Nya Skoda Octavia RS avslöjad i hetare förpackning

För två månader sedan avslöjades nya generationen Skoda Octavia RS tack vare ett misstag av Skoda Slovakien. Nu finns en ny bild på nya Octavia RS, i sportigt blå kulör och med aggressivare utseende.

Nya Skoda Octavia är presenterad, dock inte i RS-utförandet som många går och väntar på. Det kan eventuellt bli RS-premiär på bilsalongen i Genève nästa månad, men vi vet inte då inget har annonserats från officiellt håll.

 Men sedan strax innan jul vet vi hur nya Octavia RS kommer att se ut tack vare en oaktsam medarbetare på Skoda i Slovakien som under en kort stund råkade publicera bilen i deras bilkonfigurator på webben. Det är dessa bilder du kan se i bildgalleriet nedan.

 Nu har ännu en bild läckt ut, dock på annat vis. Denna gång får vi se en något annorlunda RS. Förutom att den är blå i stället för vit skiljer den sig på några punkter.

 I fronten ser vi en aggressivare stötfångare med spoiler där det stora, centrala luftintaget har fått en ribba tvärs över. De yttre luftintagen är mindre än på bilen på de tidigare bilderna. Dessutom har strålkastarna svartare insatser denna gång. Fälgarna är även de svarta och vingen på bakluckan kantigare.

 Att dessa detaljer skiljer sig åt på de båda bilarna kan betyda att nya Skoda Octavia RS ska kunna köpas med olika exteriörpaket alternativt handlar det helt enkelt om en värstingversion av värstingen, ungefär som Golf R är värstingen som står över Golf GTI.

 Hur het nya Octavia RS blir vet vi inte men effektuttaget lär hamna på 220, kanske till och med 230 hästkrafter. 0-100 km/h lär gå på sex sekunder någonting, mellan 6,5 och 6,9 sekunder tippar vi på.

 En RS-diesel kan vara aktuell vid sidan om bensinversionen.

 En kombiversion av nya Skoda Octavia RS kan vi förvänta oss, dock inte i samband med den eventuella premiären av sedanversionen i Genève nästa månad med tanke på att vanliga Octavia Combi har premiär först i juni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!