090422-skodaoctavia scout

Nya Skoda Octavia Scout officiell

I går dök de första officiella bilderna upp på nya Skoda Octavia RS. I dag är det dags för de första bilderna på nya Octavia Scout. Den offroad-betonade Skodan får samma uppdateringar som övriga modellsyskon och når den svenska marknaden i juni.

 Skoda Octavia Scout , en terrängbetonad Octavia 4x4, visades för första gången på Parissalongen hösten 2006. Strax därefter lanserades den på olika marknader, bland annat Sverige, och har sedan dess sålt i 22 000 exemplar. Scout blev så poppis att utförandet smittade av sig till småbröderna Fabia och Roomster som numera också finns som Scout-versioner.

Nu är det alltså dags för Octavia Scout att sälla sig till sina modellsyskon genom att få ta del av den facelift som påbörjades med standard-Octavia i höstas och som även RS-versionen presenterades med i går. Det betyder ny front med större och uppdragna strålkastarna, ny grill med kraftigare kromsarg, uppdaterade backspeglar och nya bakljus. Som vanligt hänger det med plastsjok över stötfångarna, längs med dörrtrösklarna och skärmkanterna. Hasplåtar är en annan detalj som Scout är ensam om i Octavia-familjen. Fyrhjulsdrift, Haldex generation 4, är standard, precis som högre markfrigång på 180 millimeter.

Inuti bilen har det också uppdaterats. Bland annat syns det på den nya ratten, mätartavlorna, nya klädslar och det nya ljud- och navigationssystemet.

Nya Octavia Scout lanseras med två motorer. Den ena är 1,8 TSI med 160 hästkrafter som kostar från 245 600 kronor när den når Sverige i slutet av juni. Den andra motorn är 2,0 TDI med 140 hästkrafter och kostar från 262 600 kronor. Båda är utrustade med sexväxlade manuella lådor och riktligt utrustade som standard. Bland annat ingår 17-tumsfälgar, dragkrok, farthållare, tvåzons klimatanläggning, parkeringssensor och hill hold (med- och motlutsassistent).     

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!