Nya Skoda Octavia Scout – tre snabba från provkörningen

Efter 7-1-krossen mot Brasilien i går styrde redaktionschef Marcus Engström kosan mot just Tyskland, inte för att ta tempen inför finalen utan för att tillryggalägga några mil i nya Skoda Octavia Scout. Vi ringer honom.

Tjena Marcus! Var är du och vad gör du?

– Kör gummistövels-Octavia i perfekt Scout-väder, ösregn, åska och 31 grader utanför Hamburg.

Är Scout ditt val i Octavia-familjen?

– Ja, absolut. Jag tycker det är coolt med plast och högre markfrigång, 33 extra millimeter ger totalt 171 millimeter. Scout-versionen har också lite högre profil på däcken, det ger en lägre ljudbild inne i kupén. Dessutom har den fina dragvikter, viktigt för dem som ofta kör med släp. Så ja, den är mitt val i Octavia-familjen.

När kommer den till Sverige och till vilket pris?

– Vecka 32 är det lansering hos de svenska Skoda-handlarna. Priserna börjar på 258 900 kronor. För de pengarna får man 150-hästarsdieseln med manuell låda. Lägg till en dryg femtusenlapp och 180-hästarsbensinaren med DSG-dubbelkopplingslåda blir din och ytterligare 20 papp för att få stora dieseln, även den med DSG-låda.

Läs hela provkörningen av nya Skoda Octavia Scout i Teknikens Värld nummer 17/2014 som utkommer 31 juli.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!