Nya Skoda Superb – första officiella bilderna

Nu släpper Skoda officiella bilder på nya Superb, två månader innan världspremiären. ”Den bästa bil vi någonsin byggt”, säger Skoda.

Redan för två dagar sedan kunde Teknikens Värld visa er de första bilderna i världen på nya generationen Skoda Superb. Vår spion hade tagit bilen på bar gärning under en testkörning i Portugal. Tyvärr kunde vi inte visa er hur bilen, i maskerat utförande, ser ut bakifrån.

I dag får vi däremot se baken när Skoda publicerar de två första officiella bilderna på nya Superb. Om det var planerat eller om det var våra spionfotografs bilder som triggade tjeckerna till att släppa dagens bilder låter vi vara osagt, men om så är det fallet vore det inte första gången.

Egentligen säger inte dagens bilder mycket mer än dem vi visade, förutom baken då som vi ser har en helt ny, mer kantig layout på halvkombin – jämfört med i dag.

Skoda avslöjar i dag att nya Superb, tredje generationen, blir större och rymligare än föregångaren, som redan den var väldigt rymlig, och att den får ny, innovativ teknik i både elektronik- och mekanikväg.

– Nya Skoda Superb är den bästa bil vi byggt någonsin. Den här senaste generationen kommer att tilltala nya kundgrupper såväl tjänstebilsförare som privata. Bilens kvaliteter tydliggör Skodas kärnvärden och visar vägen för Skodas framtid, säger Skoda-chefen Winfried Vahland.

Nya Skoda Superb, som sägs bjuda på både högre nivåer av komfort, prestanda och bättre bränsleekonomi, har världspremiär i Prag i mitten av februari 2015. Salongsdebuten sker i Genève en månad senare.

Teknikens Värld har redan varit och kikat på nya Superb, läs vad vi har att säga om den.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!