080109-nya-skoda-superb

Nya Skoda Superb officiell

Tidigare har du kunnat läsa en första exklusiv provkörning av nya Skoda Superb här på teknikensvarld.se samt se bilder. Nu har officiella bilder på bilen, som vuxit en aning, släppts av Skoda.

Den officiella publika premiären för nya Skoda Superb äger rum på bilsalongen i Genève den 4 mars. Då kan vi ge er alla uppgifter om bilen som vuxit några centimeter och nu mäter 4,84 meter på längden. Samtidigt har den också blivit två centimeter bredare och en centimeter lägre. Det skapar ännu mer rymd i en bil som redan tidigare klassades som väldigt rymlig.

Nyheter på tjeckernas största vagn är kurvljus, ny elektronisk luftkonditionering, automatisk parkeringsassistans och så klart förbättrad säkerhet genom bland annat nio olika krockkuddar.

Nya Superb får sex olika motorer, tre bensinare och tre dieselspisar. Effektspannet sträcker sig från 105 till 260 hästkrafter. Storsäljaren i Sverige väntas bli 1,8 TFSI med 160 hästkrafter. Till motorerna kommer både manuella och automatiska (DSG) växellådor att finnas.

Tillverkningen av bilen kommer att äga rum i Skodas fabrik i tjeckiska Kvasiny. Lanseringen blir någon gång mot slutet av året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!