Nya Skoda Superb visar upp insidan

En ny generation Skoda Superb är på ingång och vi har redan fått smakprov på vad som väntar oss. Nu bjuder tjeckerna på ytterligare en aptitretare, denna gång från innanmätet.

Det hela började med att vi kunde visa er de första spionbilderna på nya Skoda Superb. Kort därefter skickade Skoda själva ut spionbilder på bilen, vilka efterföljdes av två olika skisser som först visade fronten och sedan aktern. Det var förra året.

Nu är det nytt år och Skoda fortsätter att portionera ut nya generationen Superb. I dag får vi se interiören.

Bilden avslöjar att det är tydligt och prydligt som gäller i tredje generationen av Superb. Grunddesignen är densamma som i nya Octavia men där finns skillnader som får Superb att vara det flaggskepp som den är. Mittkonsolen är bredare än i Octavia och instrumentbrädan saknar den överliggande kant som lillebror har. Det horisontella utförandet är tydligare i Superb som också har annorlunda dörrsidor. Exempelvis är vredet för ytterbackspeglarna nedflyttat till där reglagen för fönsterhissarna finns.

Den 17 februari är det världspremiär för nya Skoda Superb. Publik premiär blir det på bilsalongen i Genève i början av mars.

Läs gärna vad vi tidigare har skrivit om nya Superb, bland annat om exteriördesignen och hur bilen upplevs (vi har redan kikat på den). Se länkarna nedan under ”Du kanske också vill läsa”.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!