071211-nya-skoda-superb

Nya Skoda Superb visar upp sig

Skoda Superb har funnits i Sverige sedan 2002. Nu är det dags för generation två att presentera sig. Därför har Skoda skickat ut första officiella bilden på bilen.

Egentligen är originalbilden som Skoda skickade ut mycket mörkare för att inte avslöja allt för mycket av bilen. Men med ett par snabba justeringar i Photoshop ser man mycket mer som på bilden ovan.

Nya Skoda Superb begår världspremiär på Genèvesalongen i mars nästa år. Någon gång under hösten 2008 lanseras den i Europa och då bland annat i Sverige.

Superb generation två erbjuder samma limousinliknande utrymmen som förra generationen, men är samtidigt mer sofistikerad på en rad punkter. Bland annat har styrningen och körupplevelsen höjts ett par snäpp. Detta kan läsa mer om via länken nedan, då Teknikens Värld som enda nordiska media var med på första provkörningen i Death Valley, USA.

– Vi ser framemot att lansera nya Skoda Superb på den svenska marknaden. Då kommer vi att erbjuda våra kunder en helt nya produkt jämfört med dagens Skoda Superb som kommer att vara mycket konkurrenskraftig i segmentet, säger Rainer Jonsson märkeschef Skoda Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!