Nya Skoda Superbs former framskissade

Formerna på nya Skoda Superb blir allt tydligare, inte minst när vi nu bjuds på en skiss som säger så mycket mer än ett par bilder på en hårt maskerad prototyp.

För snart en vecka sedan kunde vi visa er de första bilderna någonsin på nya generationen Skoda Superb. Ett par dagar senare släppte Skoda själva officiella spionbilder och passade samtidigt på att berätta att nya generationen är starten på en helt nya era och den blir den bästa bil företaget någonsin byggt.

VisionC

Även om den maskerade bilen avslöjade delar av formerna är det först nu vi får se hur nya Superb verkligen ser ut – mer eller mindre.

Den officiella skissen ovan visar en bil som följer mycket av konceptbilen VisionC som visades i Genève i våras. Formatet är detsamma och flera linjer likaså, inte minst det övre veck som löper längs med hela karossidan. Ett veck som nya Fabia också har fått ta del av.

I fronten kan vi också skönja likheter, även hos strålkastarna även om dessa är större.

Nya Superb, som väntas bli 75 kg lättare än sin föregångare trots att den blir större och rymligare, kommer precis som i dag att tillgängliggöras med ett brett antal motoralternativ, både bensin och diesel. Rykten säger att prislappen kommer att bli låg, ett ingångspris i trakterna av 230 000 kronor nämns. Det är i så mycket bil per krona.

I februari är det världspremiär för nya Skoda Superb medan själva salongspremiären är förlagd till Genève i mars.

Nya bilder

Skoda har sedan texten ovan skrevs släppt två nya bilder på nya Superb, en där vi får se stora delar av fronten och en där vi får se sidoprofilen och de slående likheterna med VisionC. De båda bilderna ser du nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr