060927_smart

Nya Smart ForTwo kommer inte till Paris

Minstingen Smart ForTwo kommer i en ny version. Smart har släppt några illustrationer på hur den nya kommer att se ut men vi lär få vänta ett tag på den riktiga.

Smart utvecklades en gång för att bli den ultimata stadsbilen. Knappt tre meter lång, med liten motor och ett nästan obefintligt bagageutrymme kan man nog tycka att den blev det också. Den har hur som helst nåt kultstatus i de flesta stora städer.

Nu kommer en ny version av den minsta varianten, ForTwo, men den kommer inte att finnas på Parissalongen och vi får heller inte veta något om den. Smart låter dock meddela att den kommer nå handlarna under våren 2007 så vi lär få se den riktiga lite senare i år.

Det fanns visserligen ett ”riktigt” exemplar av den nya versionen. Under beachvolleyball-mästerskapen i Tyskland tidigare i år stod där en sandskulptur föreställande nya Smart ForTwo. Smarts svar på konceptbil kanske?

Så vad ska Smart visa på Parissalongen då? Egentligen inte något särskilt, i alla fall inget nytt. De kommer ha presskonferens under salongens första dag och berätta om framtiden för företaget. Vi kommer självklart rapportera om något särskilt skulle hända.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!