Nya subaru Forester

Nya Subaru Forester officiell

För drygt en månad sedan avslöjades nya Subaru Forester. Nu är den i stället officiellt presenterade, bara dagarna innan den japanska premiären. Bland nyheterna finns större utrymme, på alla ledder.

Fjärde generationen Subaru Forester har nu sett dagens ljus för första gången när både Subaru i Japan och Subaru i USA presenterar bilen på var sitt håll. I Japan blir det världspremiär 13 november med jänkarna får vänta in bilsalongen i Los Angeles som öppnar 30 november.

 Europeiskt premiärdatum känner vi ännu inte till, inte mer än att det sker efter den japanska premiären.

 Subaru skriver i sitt pressmeddelande att nya Forester har tagits fram för att maximera värdet hos en äkta suv, med en högre körkänsla och körupplevelse, förbättrad säkerhet och mer miljövänlig samt – inte minst – utmärkt körbarhet oavsett underlag. Sistnämnda tvekar vi inte ett dugg på då Subarus symmetriska fyrhjulsdrivning är erkänt vass.

 Subaru har än så långe inte släppt fullödiga fakta så som bagageutrymmesvolym, extra benutrymme bak och så vidare. Det enda de nämner är att den generellt har blivit rymligare och det tack vare sina större dimensioner på alla ledder. Med 459,5 centimeter på längden är den 3,5 centimeter längre, 179,5 centimeter på bredden innebär 1,5 centimeter bredare och 169,5 centimeter på höjden är två centimeter mer än tidigare. Hjulbasen är 2,5 centimeter längre än i dag vilket betyder totalt 264,0 centimeter.

 Vad gäller utrymmet i bagaget tror vi att volymen vuxit från 450 till 505 liter. I alla fall om vi får tro den japanska broschyr som läckte ut på nätet i september.

 Under huven hittar vi fyra olika motoralternativ, två aktuella för Japan och två aktuella för USA. Vad Europa får ta del av återstår att se längre fram i tiden.

 Alla fyra är bensinalternativ, alla fyra är boxermotorer med fyra cylindrar. I Japan är det 2,0 liters cylindervolym som gäller, en med turbo, en utan. 280 alternativt 148 hästkrafter.

 I USA är ena maskinen på 2,0 liter med turboladdning och 250 hästkrafter medan den andra är på 2,5 liter utan turbo. Den ger 170 hästkrafter.

 Lineartronic-automat eller sexväxlad manuell finns att välja mellan.

 Till Europa kommer utöver bensinmotorer även en boxerdiesel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!