Nya Subaru Impreza är årets bil i Japan

Subaru Impreza av senaste generation håller på att erövra världen, i alla fall hemlandet Japan. Där har den nämligen utsetts till årets bil.

För bara några veckor sedan skrev vi om hur nya Subaru Impreza tagit japanerna med storm. Prognosen sa att 2 500 bilar var möjligt att sälja under första månaden, i verkligheten gick det betydligt bättre än så eftersom den japanska biltillverkaren fick in över 11 000 beställningar.

Trots att det inte ens är två månader sedan (13 oktober) som modellen lanserades i hemlandet har nya Impreza redan charmat så många att den nu har utsetts till Årets Bil i Japan 2016-2017.

Årets Bil i Europa 2017 kan nya Impreza inte bli. Modellen, som bygger på nya plattformen Subaru Global Platform, har nämligen inte lanserats på vår kontinent och det dröjer ett bra tag innan den gör det. Först ska nya XV lanseras mot slutet av 2017 så nya Impreza kommer hit under 2018.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!