Nya Subaru Impreza till Frankfurtsalongen

Den är redan officiell, men ändå inte. Europapremiären för nya Subaru Impreza äger rum på Frankfurtsalongen i september.

Nya Subaru Impreza gör debut under höstens bilsalong i Frankfurt, närmare bestämt den 12 september. Europadebut vill säga, redan i oktober 2016 började den att säljas i hemlandet Japan. Och vilken start sedan. 2 500 bilar planerade man att kränga första månaden – det blev 11 000. Senare samma år blev Impreza utsedd till Årets bil i Japan.

Impreza bygger liksom nya XV, som debuterade under Genèvesalongen i våras, på den nya plattformen ”Subaru Global Platform”. Det har gjort modellen 70 procent styvare, gett bilen en lägre tyngdpunkt och även bidragit till bättre innerutrymmen, enligt Subaru.

1992 såg modellnamnet Impreza dagens ljus och har till dags dato sålts i omkring 2,5 miljoner exemplar varav 250 000 i Europa. Den siffran inkluderar även WRX-serien.

Mest liv cirkulerade kring Impreza när den var ett ämne för rally-VM under 90- och 00-talen. Nyligen gick en sådan vagn för över 2,6 miljoner kronor på auktion.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!