090623-subaru-legacy-kombi

Nya Subaru Legacy kombi snart i Sverige

På Detroitsalongen i januari visade Subaru upp nya Legacy i konceptform. I New York i april visades den färdiga bilen, i sedanutförande, upp. Nu är det dags att visa kombin. Till Sverige kommer modellen i oktober.

Nya Subaru Legacy har redan visats officiellt sedan ett par månader tillbaka. Då handlade det om sedanversionen. Sedan dess har även kombin haft sin officiella premiär, dock bara i Japan. Här är de första bilderna på japanspecificerade bilar.

Nya Legacy har vuxit på alla ledder jämfört med utgående generation. Detta ger i sin tur bättre kupéutrymme med bland annat 62 extra millimeter i längsled för baksätespassagerarna och rymligare lastutrymme. För alla husvagnsägare, som inte bara ser till kupéutrymmet, kan det vara intressant att veta att tillåten släpvagnsvikt med B-körkort är 1 500 kilo.

I samband med lanseringen av nya Legacy introduceras Subaru några andra nyheter som hör bilen till. En av dessa är Lineartronic, en nyutvecklad steglös (CVT) kedjedriven automatlåda som går att växla manuellt med sex simulerade steg via paddlarna på ratten. Andra nyheter är att man jobbat på säkerheten med att bland annat en ny motorvagga som skjuter in motorpaketet under bilen och därmed håller kupéutrymmet intakt vid en eventuell kollision. Dessutom är stolarna nyutvecklade med pisksnärtskydd i nackstöden samt nya ryggstöd som ska absorbera kraften från en krock bakifrån.

På Subaru initiativ ska Euro NCAP ha krocktestat nya Legacy redan innan bilen har sin premiär i Sverige i oktober. Något annat än högsta betyget fem stjärnor vore en missräkning.

För fler bilder, så som interiörbilder, använd länken nedan under bildspelet.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!