Nya Subaru WRX STI visas i Detroit

Alla Impreza WRX-fans världen över kan få sitt lystmäte på Detroitsalongen senare denna månad. Då ska nämligen Subaru visa upp sprillans nya WRX STI för första gången.

I november förra året, på bilsalongen i Los Angeles, visade Subaru upp nya generationen WRX. En bil som stoltserar med 272 hästar och 350 newtonmeter plockade ur en turbomatad boxerfyra på två liter. Den får om några dagar möta sin överman i nya WRX STI som ska visas på bilsalongen i Detroit. Det berättar Subaru, dock utan att lämna några som helst detaljer.

Rykten säger att nya WRX STI kommer att visa upp en turboladdad boxerfyra med cylindervolym på 2,5 liter. 305 hästkrafter och 393 newtonmeter sägs den leverera.

 Räkna också med ett mer grovhugget utseende än vanliga WRX, samt diverse chassijusteringar.

Nya WRX STI baseras, precis som nya WRX, på senaste generationen Impreza, även om själva modellnamnet Impreza utelämnats sedan några år tillbaka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!