Nya Toyota Auris – officiella bilder

Här är de första bilderna på nya Toyota Auris. Världspremiär blir på bilsalongen i Paris och till Sverige kommer bilen med bensin-, diesel- och hybriddrift i början av nästa år.

Nästa generation Toyota Auris presenteras om en dryg månad på bilsalongen i Paris där Volkswagen visar upp Auris befarade huvudkonkurrent, nya Golf. 

 Auris kommer från start lanseras med fem motoralternativ, där tre av motorerna drivs med bensin och två med diesel. Auris Hybrid får Toyotas 1,8 liters bensinmotor som kopplas samman med en elmotor. De övriga två bensinalternativen är en motor på 1,33 liter och en på 1,6 liter. Dieslarna blir på 1,4 och 2,0 liter, men Toyota har än så länge inte gått ut med mer exakt information om prestanda eller bränsleförbrukning på någon av motorerna. Nya Auris är 5,5 centimeter lägre än förra generationen, vilket ger ett lägre luftmotstånd och troligtvis något lägre förbrukningssiffror.

 Vikten har kunnat minskas med 40 kilo jämfört med nu utgående modell tack vare flitigare användning av höghållfasthetsstål. Stålet har även gett fördelar som högre vridstyvhet i karossen. Hjulupphängningen är helt ny och Toyota lovar att det i kombination med den nya styrningen ska ge bättre vägegenskaper än nuvarande Auris.

 Designen har gjorts lite skarpare än tidigare, även om man ser en del spår av andra asiatiska biltillverkares bilar i samma storlek. Dragen känns annars igen från senaste generationen Yaris. Nya Auris är med sina 4,275 meter i längd tre centimeter längre än förra modellen men har samma hjulbas vilket betyder 2,6 meter. Spårvidden är även den likadan vilket ger ett mått på 1,76 meter. 

 Baksätespassagerarna får två nya centimeter att ha benen på och lastutrymmet har blivit nio centimeter längre. Ny bagagevolym är 360 liter mot föregångarens 350.

 Den 27 september visas bilen på bilsalongen i Paris, men du kan redan nu ta del av bilen i bilderna i galleriet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!