Nya Toyota Corolla 2014

Nya Toyota Corolla i sex bilder

Tre dagar kvar tills nya generationen Toyota Corolla avtäcks. Det här är vad som är känt informations- och bildmässigt i dagsläget.

Efter sju år är det dags för förra årets mest sålda bilmodell i världen att träda fram i ny skepnad. Nya Toyota Corolla ska ha premiär som ettor och nollor (på webben med andra ord) nu på torsdag, 6 juni (Sveriges nationaldag).

 På Detroitsalongen i januari i år visade Toyota upp konceptbilen Corolla Furia som andades betydligt mer sportighet och tuffhet än dagens mjuka generation som kom 2006. Nya generationen sägs låna en hel del från konceptbilen, men på de hittills sex släppta/läckta bilder som landat på Internet ser vi att produktionsversionen är något beskedligare i formerna, även om det utlovas 17-tums lättmetallfälgar, LED-strålkastare och pekskärm i mittkonsolen. Grundformerna från konceptbilen kvarstår förmodligen men vi kan i stället tänka oss en god portion utseende från exempelvis nya Auris.

På bilderna här ser vi en blå bil med rött S-emblem på bakluckan. Det är en sportigare version med bland annat tuffare grillmönster.

 Maskinellt pratas det om en uppdaterad 1,8-liters fyrcylindrig motor med sexväxlad manuell låda som standard medan CVT-låda blir ett alternativ i de lite mer påkostade versionerna. De billigaste självväxlande modellversionerna får fyrstegad (!) automatlåda.

 Räkna inte med att få se speciellt många exemplar av nya Corolla i Sverige för här är det Auris som det satsas på, inte minst kombiversionen som är i antågande.

 Notera att de två sista bilderna i bildgalleriet nedan, och som dök upp på nätet förra veckan, inte är äkta vara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!