Nya Toyota Supra kanske visas nästa månad

Kom igen nu, Toyota! Alla dessa år av rykten och uppgifter hit och dit måste någon gång leda till något. Det senaste är att vi på Detroitsalongen i januari får se nya Supra som konceptbil.

Tidigare i kväll skrev vi om nya Honda NSX, en ryktenas bil men som snart blir verklig snart. En annan japansk sportkärra som är värre än NSX rent ryktesmässigt är Toyota Supra. Hur många år har vi inte nåtts av rykten, uppgifter och konceptbilar, utan att någon uppföljare har dykt upp.

Autoblog har via några personer som är ”välplacerade” inom Toyota fått uppgifter på att den japanska biltillverkaren ska chocka världen med ett Supra-koncept på bilsalongen i Detroit i januari 2014. Konceptbilen sägs kraftigt signalera vad kommande produktionsversionen handlar om.

Vi vet alltså inte exakt vad det handlar om, men att det rör sig om någon form av hybridsportbil kan vi slå fast. Om det rör sig om en bil samutvecklad med BMW, som tidigare önskemål och uppgifter pekat på, är osäkert. Vi får helt enkelt vänta och se nästa månad, om där finns något att se över huvud taget.

Via länkarna nedan kan du läsa det senaste om nya Supra, rykten och Toyota-uppgifter.

Bilden ovan visar konceptbilen Toyota FT-HS som visades på Detroitsalongen 2007 och bilderna nedan är illustrationer gjorda av Andreas Fougner för ett par år sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!