Toyota Yaris

Nya Toyota Yaris äntrar svensk mark i helgen

Vi trodde att den skulle komma hit redan i somras. Men det är först nu som nya Toyota Yaris börjar säljas i Sverige. Pris från 134800 kronor.

Toyota Yaris är tuffare än någonsin nu när den nya generationen äntrar svensk mark för första gången.

 Förutom att vara tuffare är den också rymligare än tidigare. Hjulbasen har utökats med tio centimeter och kupén har vuxit en aning på bredden, något som borgar för bättre plats för de åkande. Även bagageutrymmet är rymligare än tidigare.

 Under den korta och sluttande huven kan tre olika motorer ta plats, dock inte på en och samma gång. Två bensinmotorer på 1,0 liter och 69 hästkrafter respektive 1,33 liter och 99 hästkrafter, samt en dieselmotor på 1,4 liter och 90 hästkrafter. Alla tre alternativen gör nya Yaris miljöbilsklassad tack vare utsläppsnivåer under 120 gram koldioxid per kilometer.

 Till bensinmotorn på 1,33 liter och 90 hästkrafter finns tillvalet steglös automatlåda. Förutom att slippa växla tjänar man också in några kronor rent bränslemässigt eftersom förbrukningen och utsläppen sänks med denna automatlåda jämfört med motsvarande manuellt växlade bil.

 

 Toyota erbjuder fyra olika utrustningsnivåer till nya Yaris. Active-utförandet innehåller bland annat ett multimediasystem med sextumsskärm kallat Toyota Touch (bilden till höger), bluetooth, färddator och backkamera.

 Nya Toyota Yaris, som byggs i Frankrike, har premiär hos de svenska Toyota-handlarna nu till helgen 22-23 oktober. Prislappen börjar på 134800 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr