Nya Toyota Yaris kommer hit i sommar

Toyota har dragit skynket av Europa-versionen av sin lilla modell Yaris. Ersättaren till den nuvarande modellen beräknas komma till Europa i sommar.

På utsidan är nyheten att Yaris anammat Toyota-familjens designspråk med skarpa veck. Utseendet drar en hel del växlar på konceptbilen Toyota Yaris HSD som visades i Genève i mars i år. En titt inuti bilen avslöjar nästa nyhet. Borta är den centrerade konsolen i instrumentpanelen där Toyota tidigare placerat bland annat hastighetsmätare. Nu är det en mer konventionell uppsättning med alla mätare framför ratten som gäller. 

 Ett dotterbolag till Toyota läckte information om Yaris till holländska bilbloggen autoblog.nl där det avslöjades att Yaris kommer till Holland i juli. Till Sverige kommer bilen i oktober. Toyota har inte släppt någon officiell information om drivlinor, men i den japanska versionen (som heter Vitz) finns en 1,0-liters trecylindrig motor och en 1,3 och en 1,5-liters fyra. Nästa år kommer en hybridversion av Yaris som kommer sikta in sig på att göra det svårt för Honda Jazz Hybrid. Den bilen har en 1,3 liter stor motor som Honda kopplat ihop med ett hybridsystem. Runt 1,3 liter stor kommer Toyota Yaris hybridmotor också att bli när den dyker upp någon gång nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!