Nya Volkswagen Beetle Cabriolet här 2013

Volkswagen presenterar nu den tredje generationen Beetle Cabriolet. Fyra personer får plats i bilen som gör världspremiär på bilsalongen i Los Angeles i november.

Volkswagen har i och med nya Beetle Cabriolet kommit in på sin tredje generation av den öppna bubblan sedan 1949, varav de två senaste kommit de senaste tio åren. Nya cabben har visserligen mer gemensamt med nytolkningen från 2002 vilket ger en frontmonterad motor. Jämfört med dess moderna föregångare har rutan blivit mer upprätt och taklinjen med suffletten uppfälld har blivit lägre.

 Taket går att fälla på tio sekunder i upp till 30 kilometer i timmen. Inuti bilen fortsätter nostalgin med en rad snygga mätare uppe på instrumentpanelen. Bagageutrymmet rymmer 225 liter men med det fällbara baksätet går det att utöka detta en aning. Bakom baksätet sitter dessutom ett par dolda störtbågar som poppar upp på tusendelar av en sekund i händelse av att bilen voltar.

 Bilen kommer till Sverige under andra kvartalet 2013 och finns med samtliga motoralternativ från Beetle med tak. Det betyder att instegsmotorn blir 1,2 TSI på 105 hästkrafter med manuell växellåda. Dessutom 1,4 TSI på 160 hästkrafter och 2,0 TSI på 200 hästkrafter, bägge med DSG-låda i tillvalslistan. På dieselsidan kommer en 1,6 liter stor turbodiesel på 105 hästkrafter, även denna går att koppla samman med DSG-lådan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!