Nya Volkswagen CC bekräftad

Nya Volkswagen Passat börjar snart rulla ut till kund, då endast i sedan- och kombiutförande. En Alltrack-version är på gång, likaså en ny CC som väntas dyka upp om ett par år.

I dag är Mikael Stjerna och provkör nya Volkswagen Passat, så förvänta dig en direktrapport inom det närmaste. Men det är inte vanliga Passat denna artikel ska handla om. Nej, eftersom många går och funderar på om det blir en ny fyrdörrarscoupé à la CC (hette från början Passat CC) tänkte vi här och nu berätta att så blir fallet.

Enligt Car & Driver ska Volkswagens designchef Klaus Bischoff i ett mail till anställda ha bekräftat både en ny Alltrack-version (vilket vi redan skrivit om) och en ny CC.

Enligt den amerikanska tidningen kommer nuvarande generation CC att få hänga kvar i ytterligare ett par år innan den troligtvis under andra halvan av 2016 får se sin efterträda kliva in i bilden.

Lite är känt om nya CC, men vi kan förvänta oss en bred palett av motoralternativ med någon form av R-version högst upp i hierarkin samt fyrhjulsdrivna 4Motion-versioner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!