Nya Volkswagen Golf GTI – första bilderna

Volkswagen Golf har nått sin sjunde reinkarnation och nu kommer turen till prestandaversionen GTI att göra premiär. Vi har de första bilderna.

Det har knappt gått tre år sedan förra generationen Golf GTI gjorde världspremiär. När Volkswagen intar bilsalongen i Paris gör man det dels med nya Golf, men även med den snabbare GTI-versionen. Som väntat är det en långsam evolution av föregående generations linjer.

 Det betyder att grillen med sitt rutmönster och röda linjer återfinns även på generation sju såväl som de kromade avgasrörsutblåsen. Chassit har sänkts 15 millimeter med sportigare fjädring och hjulhusen fylls ut av GTI-fälgar på 17 eller 18 tum. Inuti hittar man ytterligare signum för GTI, det typiska rutmönstret i klädseln.

 Motorn väntas bli samma nyutvecklade TFSI-motor på 2,0 liter som i Golf GTI ger 220 hästkrafter. Vridmomentet höjs med 70 newtonmeter till totalt 350 och gör sitt till för att korta 0-100 från föregående generations 6,9 sekunder till 6,6 i mk 7.

 Bland nyheterna finns även ett prestandapaket som ger 10 nya hästkrafter och kapar 0-100-tiden med en tiondel, ner till 6,5 sekunder. Bränsleförbrukningen ska vara nere på 0,66 liter per mil.

 Världspremiär blir om ett par dagar och vad det verkar kommer den komma tidigare än beräknat med säljstart våren 2013.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!