Nya Volkswagen Passat Alltrack bekräftad

Nya Volkswagen Passat har redan presenterats och försäljningsstarten står för dörren. Men någon ny Alltrack-version har vi inte hört ett jota om – förrän nu.

Redan i juli var det världspremiär för nya Volkswagen Passat och på Parissalongen som öppnar i morgon är den tyskarnas självklara huvudnummer i montern, inte minst då laddhybridversionen Passat GTE väckt stor uppmärksamhet.

För bara en vecka sedan visade Volkswagen upp en Alltrack-version av Golf Sportscombi. Men inte ett ljud som Alltrack-versionen av nya Passat, förrän i dag. Volkswagen bekräftar att en ny Passat Alltrack dyker upp runt sommaren nästa år vilket får oss att misstänka att världspremiären är planerad till Genèvesalongen i mars.

Nya Volkswagen Passat Alltrack kommer att ha sedvanligt reptåligt plastmaterial runt stötfångare och dörrtrösklar och högre markfrigång med mellan 20 och 30 millimeter. Alla Alltrack-versionen kommer dessutom ha fyrhjulsdrift i form av Haldex version 5. 4Motion kallas det på Volkswagen-språk.

På bilden ovan ses inte nya Passat Alltrack. Det är i stället sprillans nya Golf Alltrack.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!