Nya Volkswagen Passat inifrån och ut

Det har passerat 99 dagar sedan nya Volkswagen Passat hade världspremiär. Den har ännu inte kommit till handlarna, men snart så. Så länge passar Volkswagen på att bjuda på bilder i mängder som vi passar på att visa dig.

En av årets verkligt stora bilnyheter, inte minst sett med svenska ögon då modellen är populär här hemma i gamla Svedala, är Volkswagen Passat. Det var den 3 juli i år som det var stor världspremiär i Berlin som Teknikens Värld närvarade vid. Nu, tre månader senare, är bilen fortfarande inte lanserad på marknaden. Däremot står den utställd på bilsalongen i Paris. I samband med monterdebuten har Volkswagen skickat ut en hel drös med bilder som tillägg till de dryga 70 bilder som skickades ut i somras. Nu får vi se nya Passat, både sedanversionen och Sportscombi-versionen (heter fortfarande Variant i Tyskland), från alla möjliga vinklar, inifrån och ut samt i genomskärning.

Bilderna hittar du i galleriet nedan.

Sex olika modellversioner av nya Passat är aktuella vid lanseringen i Sverige. I vår nästa år kommer den kanske mest spännande modellversionen, nämligen Passat GTE, det vill säga Passat laddhybrid. Enligt Volkswagens senaste uppgifter drar den vid blandad körning enligt NEDC-körcykeln 0,17 liter per mil vilket motsvarar 37 gram koldioxid per kilometer. Det innebär att Passat blir supermiljöbil (fortfarande oklart vad det kommer att innebära sedan regeringsbytet).

Om ett par veckor ska Teknikens Värld provköra nya Volkswagen Passat, då kan vi berätta allt om Volkswagens nya ögonsten. Hur den är att köra och hur all ny teknik fungerar. För är det något som nya Passat är fullproppad av är det just ny teknik som modellen tidigare halkat efter på jämfört med hos konkurrenterna.

Allt om nya Volkswagen Passat läser du här. De nya bilderna, 123 till antalet, ser du i galleriet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!