Nya Volkswagen Passat trimmad och stylad

Nu börjar det dyka upp flera alternativ till de ägare av nya Passat som vill ge bilen lite mer karaktär och bättre prestanda.

För ett par månader sedan skrev vi om B&B Automobiltechniks trim- och stylingpaket till nya Volkswagens Passat Sportscombi som bland annat innehåller 60 nya friska hästar till 240-hästarsdieseln.

Nu har även typiska Volkswagen-trimmarna ABT Sportsline kommit till skott och visar upp vad de har att erbjuda. Till nya Passat Sportscombi generation B8 har de tagit fram ett stylingkit som innehåller frontspoiler, grillmodifieringar, addons till tröskellådorna, kåpor till backspegelhusen, bakvinge samt lite annat smått och gott. Dessutom ingår helt nyutvecklade 20-tumsfälgar i svart finish men som kan fås i tumstorlek 21 om så önskas. 20-tummarna är påkrängda med 255/30-däck.

Under huven presenterar ABT endast ett trimalternativ för tillfället, nämligen deras egenutvecklade motorstyrenhet som gör att 240-hästarsdieseln klämmer ur sig ytterligare 40 hästkrafter. Totalt 280 vilket alltså är mindre än vad ovan nämnda tyska konkurrent erbjuder sina kunder.

Känner vi ABT Sportsline rätt kommer de inom kort att presentera fler trimkit till övriga diesel- och bensinmotorer.

Den tyska trimfirman tillhandahåller även sportavgassystem för maffigare ljud samt sportfjädring för att göra Passat rappare i hullet.

ABT Sportsline kommer att visa upp sina Passat-prylar på bilsalongen i Genève nästa vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!