Nya Volkswagen Passat visar upp sig igen

För bara några veckor sedan visade Volkswagen upp skisser på nya Passat. Nu får vi för första gången se bilen på riktigt, men tyvärr är den dold av ett skynke som förmodligen ryker nästa månad.

En ny generation Volkswagen Passat känns verkligen aktuell. Nuvarande generation är fortfarande populär men eftersom den egentligen är en förfining av den generation som kom 2006 (B6) börjar den bli en aning utdaterad.

För knappt tre veckor sedan släppte Volkswagen de första skisserna och konstruktionsbilderna på nya Passat (dem ser ni i bildgalleriet nedan) och nu har de på sin tyska hemsida lagt upp en liten bild, den här ovan, som visar bilens riktiga former för första gången. Dock skyms linjerna av ett skynke så det enda vi ser tydligt är de nya strålkastarnas LED-ljusdesign och vi får även en känsla av hur fronten ter sig. Det hela ser inte helt olikt ut kinesiska Volkswagen Magotan, systerbil till Passat, som avslöjades i slutet av april. Men det vi ser under skynket här ser dock ut att vara aningen kraftfullare i linjeföringen än vad kinabilen ger sken av.

Nya Passat, generation B8, byggs på Volkswagen-koncernens flexibla MQB-plattform. Den kommer att vara betydligt lättare än nuvarande generation B7. Nästan hundra kilo lättare i vissa modellutföranden.

Interiört blir det typiskt Volkswagen-design men med en hel del nyheter, inte minst teknikmässigt. Bland annat kommer instrumentklustret att utgöras av en stor TFT-skärm, så som Volvo har på några av sina modeller i dag. Vi kan också räkna med att Volkswagen vill höja premiumkänslan i Passat genom lite exklusivare linjer och material med högre grad av känsla.

Under huven kommer nya Passat att finnas med olika varianter av diesel- och bensinmotorer. En dubbelturbodiesel är en av nyheter, likaså en laddhybridversion där en elmotor assisterar Volkswagens lilla 1,4-liters TSI-bensinare.

Volkswagen kommer förmodligen att släppa bilder och information om nya Passat nu i sommar, kanske redan i juli. Den stora världspremiären misstänker vi låter vänta på sig till Parissalongen i höst. Om det då endast serveras sedanversionen eller också kombiversionen låter vi vara osagt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!