Nya Volkswagen Phaeton visas i januari

Volkswagen låter inte de dystra försäljningssiffrorna för Phaeton avskräcka från en fortsättning. En helt ny generation Phaeton är snart färdig och kommer att premiärvisas i Detroit i januari.

Volkswagens flaggskeppsmodell Phaeton är en numera legendarisk ekonomisk härdsmälta men Volkswagen har trotsat de dystra försäljningssiffrorna och framhärdat med modellen som nu har blivit elva år gammal. I höstas fick vi dessutom veta att Volkswagen ligger långt fram i utvecklingen av en ny generation Phaeton och nu kommer uppgifter om att denna är i stort sett färdig. Enligt Bloomberg ska Volkswagen visa upp en ny Phaeton på bilsalongen i Detroit.

 Bilen i Detroit kommer troligtvis att vara ett koncept för att testa publikens reaktioner men med tanke på att nya Phaeton ska baseras på Audi A8 borde Volkswagen redan ha bilen i stort sett färdig. Nya Phaeton blir därmed ett aluminiumbygge och för att skapa sig en grönare image satsar Volkswagen på mindre motorer. Något W12-alternativ blir med all säkerhet inte aktuellt och kanske kommer nya Phaeton inte ens med en V8. Volkswagen uppges i stället satsa på små motorer med överladdning och hybridassistans.

 Nya Phaeton blir en viktig modell för Volkswagen på den amerikanska marknaden där den nya USA-versionen av Passat inte har tagit fart så som man har hoppats. Både Jetta och Passat är viktiga USA-modeller men ingen av dem har nått sina försäljningsmål och VW-chefen Martin Winterkorn uppges vara långt ifrån nöjd med utvecklingen i USA. Ett nytt flaggskepp tros ha en positiv effekt på försäljningen av övriga modellutbudet genom att locka kunder till återförsäljarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!