Nya Volkswagen Polo i teaserbilder

Premiär på fredag men nu släpper Volkswagen teaserbilder på kommande generationen av småbilen Polo.

Nya Volkswagen Polo gör debut i Berlin på fredag men nu släpper man teaserbilder på bilen. Det är den sjätte generationen av Polo som ska presenteras, den första kom 1975 och var en billigare version av Audi 50 som debuterat året innan. Hittills har modellen Polo sålts i över 16 miljoner exemplar.

Dagens Polo visades först upp under Genèvesalongen 2009 och blev utsedd till Årets Bil – den första Polon att få utmärkelsen.

I Teknikens Värld nummer 23/2009 ställdes den i test mot sju konkurrenter och vann tack vare högt snitt i alla grenar samt för sin goda komfort. 2014 fick Polo en facelift.

Nya Polo ska vara sportig och emotionell in i minsta detalj, menar Volkswagen.

– Bilen passar vår tid perfekt, både till utseende och tekniskt sett, säger Klaus Bischoff, chefsdesigner hos Volkswagen.

På länken här kan du se premiären live klockan 11.00 på fredag men redan nu ser du några snabba klipp på hur modellen ser ut på länken. Vi har klippt ut de mest intressanta bilderna i klippet och lagt dessa i galleriet nedan – även om en del av bilderna även visar saker som eld och håriga ben.
http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en#collapse-block

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!