Nya Volkswagen Tiguan har premiär i Frankfurt

Ålderstigna Volkswagen Tiguan ska om ett par veckor bytas ut mot en ny generation. Bilsalongen i Frankfurt blir skådeplatsen för världspremiären.

Tiguan, Volkswagend mindre suv av de två som finns i modellprogrammet, kom 2007 och är därmed till åren kommen. En ny generation har vi skymtat några gånger i form av spionbilder (se nedan), men det är först nu som Volkswagen går ut med informationen att världspremiär, det blir det på bilsalongen i Frankfurt den 15 september.

Av den så kallade teaserbild som Volkswagen släppt, den ovan, kan vi inte utläsa ett jota. Vi får än fortfarande förlita oss på spionbilderna som, trots hård maskering på bilarna, ger oss en hint om ett helt nytt utseende, ett mer kraftfullt sådant à la storebror Touareg. Bilderna avslöjar också att Tiguan går samma väg som nya Passat, det vill säga med ytterbackspeglar på dörrplåten i stället för uppe vid fönsterlinjen samt ändrör som är mer integrerade med stötfångaren.

Nya Volkswagen Tiguan med tung last på väg upp för en österrikisk alpväg. Foto: CarPix

Nya Tiguan kommer att innehålla en rad olika tekniska nyheter, framför allt då den är baserad på MQB-plattformen som bland annat nya Passat och nya Touran använder sig av, men även Golf och alla dess syskonmodeller.

Enligt uppgift ska nya Tiguan vara omkring sex centimeter längre än sin föregångare vilket är välkommet då dagens generation anses vara lite väl tajt. Än mer välkommen är den sjusitsiga version som det ryktas om. Den sägs då vara ungefär två decimeter längre än den femsitsiga version, med andra ord omkring 4,7 meter lång. Om detta stämmer har Tiguan plötsligt blivit en väldigt mycket större bil än vad den är i dag.

Om mindre än två veckor har vi alla fakta som inte bara avslöjar storleken utan också motorer och övrig teknik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!