100129-nya vw touareg

Nya Volkswagen Touareg avslöjad

Nästa generation Volkswagen Touareg ska presenteras alldeles snart, men som vanligt brukar kommande bilar avslöjas i förtid. Så även nu då nya Touareg läckt ut i form av en broschyr från en modellbilstillverkare.

Bilderna här kommer från en modellbilstillverkares katalog som holländska autoweek.nl kommit över. De visar nya Volkswagen Touareg och dess former aningen för tidigt.

Det är lite svårt att få grepp på hur stor bilen är jämfört med sin föregångare, men måtten bör vara ungefär desamma, möjligtvis att den är en aning kortare samtidigt sin bredden ökats en aning.

Vad vi enkelt kan urskilja på bilderna är att nya Touareg har en betydligt slankare linjeföring än sin bastanta föregångare. Lite Tiguan-känsla över den. Fronten känns mycket mindre burdus och mer Golf-lik. En front som helt enkelt rimmar bättre med övriga modellprogrammet från Volkswagen. Vindrutan ser ut att ha en kraftigare lutning än tidigare och taket visar att ett panoramasoltak över de båda sätesraderna går att köpa till. Aktern sedd från den vinkel som bilderna bjuder på för tankarna till nya Porsche Cayenne, en bil som nya Touareg för övrigt delar plattform med.

Under huven blir det nya snålare motorer som tillsammans med bilens lägre vikt (jämfört med gamla Touareg) inte bara förbrukar mindre bensin och diesel utan också värnar lite mer om miljön i form av lägre utsläpp.

Bilsalongspremiär blir det för nya Volkswagen Touareg i vår, antingen i Genève i mars eller i New York i april. Till hösten lär den finnas i försäljningshallarna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!