Nya Volvo V40 – första bilden!

Det råder full aktivitet på Hisingen, närmare bestämt hos Volvo. De lanserar nya och uppdaterade modeller på löpande band, och som om det inte vore nog så passar man på att smygvisa nya V40 för första gången.

Nej, det är inte Ford Mustang du ser på bilden ovan. Sedan när har Mustang Volvos lysande kännetecken Tors hammare? Just det, det är en Volvo du tittar på, nya Volvo V40 för att vara mer exakt.

Volvo ska nämligen visa upp nya 40-generationen under ett event på huvudkontoret i Göteborg den 18 maj nästa vecka. Exakt i vilka former den kommer att gestalta sig återstår att se, så missa inte att hålla utkik på teknikensvarld.se med tanke på att vi kommer vara på plats.

Förutom ett helt nytt yttre, som den kapade bilden tydligt visar, blir det helt ny teknik jämfört med dagens V40. Se nya V40 som en XC90/S90/V90 Light då den byggs på en flexibel och modulär plattform som är anpassningsbar och direktanpassad till Volvos modeller, precis som SPA-plattformen är till nämnda tre modeller. I själva verket är nya plattformen en mindre variant av SPA-plattformen.

Nya Volvo V40 till vänster, nya Volvo S90/V90 till höger.

V40:s nya plattform heter CMA och står för Compact Modular Architecture. Den utvecklas i Göteborg på CEVT-avdelningen (som står för China Euro Vehicle Technology) som startades upp tillsammans med ägaren Geely för ett par år sedan. Plattformen utvecklas tillsammans med kineserna och ska förutom nya Volvo-modeller i golfklasstorlek (V40, XC40 etc) även bilda bas för Geely-modeller avsedda för den kinesiska marknaden.

Under 2017 kommer första modellen ur nya 40-serien, sannolikt XC40, för att sedan efterföljas av V40 under 2018. Fler varianter är sannolikt aktuella men först i ett senare skede. Men Volvo får inte vänta för länge, de har fortfarande som mål att sälja 800 000 bilar år 2020.

LÄS OCKSÅ: Så blir Volvo XC40

Bild från Volvos Snapchat-konto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!