Nya Volvo V60 Cross Country – film från världspremiären

Teknikens Världs Mikael Stjerna och Glenn Lindberg var på plats när nya Volvo V60 Cross Country avtäcktes.

För bara några timmar sedan var det världspremiär för nya Volvo V60 Cross Country på Münchenbryggeriet i Stockholm. Teknikens Värld var, i form av reporter Mikael Stjerna och fotograf Glenn Lindberg, på plats för att se V60 i sin nya, lite tåligare utformning – Cross Country-utförande, kort och gott.

Längre ned i artikeln ser du Mikael Stjerna berätta mer om bilen.

Som vi tidigare skrev kommer nya V60 Cross Country att lanseras både som mildhybrid och laddhybrid. Dock dröjer dessa ett tag (exakt hur länge återstår att se). Vid marknadslanseringen i december är det två andra drivlinor som gäller, nämligen D4 AWD (diesel med 190 hk) och T5 AWD (bensin med 250 hk).

Priset för nya V60 Cross Country börjar på 381 900 kronor, det vill säga exakt 25 000 kronor mer än för motsvarande V60 (D4 AWD) som just nu är under kampanj. Normalt är prisskillnaden 15 000 kronor.

LÄS MER: Allt om nya Volvo V60 Cross Country

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!