Nya Volvo XC60 avtäckt i USA

I går torsdag premiärvisades nya Volvo XC60 på bilsalongen i New York. Bara blotta åsynen av den nya, svenska suven fick amerikanarna att börja spå framgångar.

Det dröjde inte långt efter den officiella USA-premiären i går innan det började hagla adjektiv över den nya svensken. Och de allra flesta verkar vara långt mer positiva än vad Volvo någonsin vågat hoppas på. Både de amerikanska motorsajterna och deras läsare verkar tilltalas av den skandinaviska designen.

MISSA INTE: Allt om nya XC60 inklusive priser

"Volvo XC60 är en viktig bil för Volvo i USA", sa Lex Kerssemakers som är vd för Volvo Car USA. Och visst är den det, speciellt då Volvo Cars senaste siffror visade på att de tappat nästan 22 procent i försäljning i just USA den senaste månaden, jämfört med föregående års motsvarande månad.

I USA kommer XC60 att erbjudas med två olika motoralternativ – T5 med 254 hästar och T6 med 320. Det är alltså bensin för hela slanten. Någon diesel syns inte till, men hybriden T8 är att vänta i framtiden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!