Nya Volvo XC90 imponerar i amerikanskt krocktest – se filmen här

Att Volvo XC90 är en säker bil vet vi redan, men nu bekräftas det även från amerikanska krocktestinstitutet IIHS.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Amerikanska IIHS är än så länge ensamma med att genomföra frontalkrocktest med 25 procents överlappning, i Euro NCAP testas 40 procents överlappning. Det amerikanska testet har avslöjat att flera bilar har bristfällig säkerhet gällande just detta, ett scenario som är vanligt förekommande ute i verklig trafik.

Nu har de krocktestat nya Volvo XC90 och liksom i Euro NCAP kammar den hem full pott, eller som IIHS betecknar det ”Top Safety Pick+”. I just frontalkrock med liten överlappning klarade sig XC90 mycket bra och intrånget i kupén var endast fem centimeter. I videon syns det hur bilen trycks ifrån muren och fortsätter framåt, krockvåldet blir alltså inte lika våldsamt som i många andra fordon, särskilt inte som i Mazda CX-9 som testades förra året. Det testet kan du se nedan. Gamla XC90 gjorde också mycket bra ifrån sig i IIHS tuffa frontalkrocktest.

LÄS OCKSÅ: Volvos geniala film om hur säkra deras bilar är

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!