090630-vw-polo-sverige

Nya VW Polo snart i Sverige – priserna satta

PeO Kjellström pratade varmt om nya Volkswagen Polo när han provkörde den förra månaden. Nu är det snart dags för svensk premiär och priserna har offentliggjorts. Nya Polo har faktiskt en lägre prislapp än utgående modell.

I slutet av maj var vår egen globetrotter PeO Kjellström på Sardinien tillsammans med fotograf Glenn Lindberg. Där tog de sig an nya Volkswagen Polo som imponerande med goda utrymmen, trots sitt lilla format, bra komfort och trevliga motorer.

Nu börjar den svenska premiären av bilen närma sig, närmare bestämt vecka 37 i september. De svenska priserna är därmed satta och Volkswagen Sverige tar emot beställningar med start i dag.

De modellversioner av nya Polo som är beställningsbara är bensinaren på 1,4 liter och 85 hästkrafter samt dieselmaskinerna 1,6 TDI med 90 hästkrafter och 1,6 TDI GT med 105 hästkrafter.

Bensinaren kostar från 131 000 kronor, vilket är 2 000 mindre än för 1,4 Comfortline 80 hk av utgående modell. Den svagare dieselversionen kostar från 161 900 kronor medan den starkare kostar från 193 500 kronor.

Mot slutet av året är det även möjligt att beställa 1,2 TSI med 105 hästkrafter och med DSG-låda som standard samt 1,2 TDI BlueMotion som nöjer sig med 0,38 liter diesel per mil och släpper ut låga 87 gram koldioxid per kilometer.

Nya Volkswagen Polo erbjuds i tre olika utföranden. Förutom grundversionen handlar det om Masters, som går att applicera på 1,4-litersbensinaren och 1,6 TDI med 90 hästkrafter, samt GT som är standard på 1,2 TSI och 1,6 TDI med 105 hästkrafter.

Masters, som kostar 11 900 kronor, innefattar lackade handtag och backspeglar, H7-strålkastare, tygklädsel ”Fonzie”, interiör krom, polstrad instrumentpanel, ”Easy Entry” för tredörrarsversionen, förvaringslådor under framstolar, förvaringsfickor på framstolarnas baksida, delat/fällbart baksäte (60/40), signalhorn med dubbelton, elhissar även bak (ej tredörrars), RCD 310-radio inklusive sex högtalare, färddator Plus, däcktrycksindikator, treekrad lädersportratt och knopp samt Climatic luftkonditionering.

I GT ingår, utöver det som finns till Masters, 16-tums aluminiumfälgar Cartagena med 215/45 R16-däck, dimljus, sportstolar, mittarmstöd fram, multifunktionssportratt, extra tygmattor, samt statiskt kurvljus.

För 14 000 kronor kan man välja till DSG dubbelkopplingslåda till 1,4-litersbensinaren och 1,6 TDI med 90 hästkrafter.

Vill man ha sin bil med fem dörrar i stället för tre kostar det 4 600 kronor om man inte redan lagt på Masters- eller GT-paketet, för då kan man få fem dörrar utan extra kostnad.

Läs mer

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!