100818-volvo-jacoby

Nye Volvochefen produktfokuserad!

Första presskonferensen med Volvos nye vd Stefan Jacoby lovar gott. Genom en förstärkt produktportfölj ska Volvo bli ett av de viktigaste premiummärkena.

Stefan Jacoby ställer sig på podiet utan manus. Självkänslan går inte att ta miste på.   Mellan möten med personal, chefer och att få ihop vardagen med sin nyinflyttade familj i Göteborg blir det tid till en frågestund. Volvo hörde av sig till Jacoby i juni, beslutet att flytta tillbaka till Europa med familjen var inte svårt att ta. Sedan dess har Jacoby pluggat på om sitt nya företag, men han startar utfrågningen försiktigt.

– Ha tålamod, detta är min tredje arbetsdag, men om 48 timmar har jag lärt mig ännu mer om företaget!

Stefan Jacoby är en bilmänniska, ända sedan examen har han i princip varit Volkswagen trogen.

– Man bygger ett bilföretag genom sina produkter, det är viktigt att ha det rätta sortimentet, förklarar Jacoby samtidigt som han beskriver sig som produktfokuserad i första rummet även om hans bakgrund egentligen är försäljning och marknadsfrågor.

– Göteborg kommer att stärka sin roll som huvudkontor för Volvo framöver, svarar Jacoby på frågan om eventuell flytt till Kina.

– Vår handplockade styrelse är förberedd på att Göteborg fortsatt kommer att vara Volvos huvudstad, fortsätter Jacoby.

Angående framtida produktionsvolymer tiger Jacoby men förklarar att Volvo även i fortsättningen kommer att vara ett premiummärke, men kanske med annorlunda vinkling.

–   ”Premium” behöver inte enbart betyda lyx, utan även en produkt för en kund som tänker rationellt. Det här nya kundtänkandet ska vi diskutera vidare internt, berättar Jacoby.

Vad innebär varumärket ”Volvo” för dig?

– Stark verkstad- och industritradition, hög kvalitet, skandinavisk design, unikhet och tillförlitlighet, förklarar Jacoby samtidigt som han berättar att en av hans dröm-Volvo-bilar är Amazon.

Är det tänkbart att Volvo kan samarbeta med andra biltillverkare? 

– Det finns synergieffekter att samarbeta och det finns stora möjligheter till detta. Även tillsammans med kinesiska Geely-koncernen .

Stefan Jacoby

 Ålder: 52 

Bor:  med familjen på Hisingen, Göteborg 

Född: Hannover 

Uppväxt: Bonn 

Studier: Köln 

Första bil: Svart VW Typ 1 cab 1976 

Drömbil: Bentley 

Volvofavorit: Amazon 

Stefan Jacoby började jobba på Volkswagen i november 1985 där han arbetat hela sin karriär förutom åren 2001-2004 då han flyttade till Mitsubishi. Senast kommer Jacoby från en vd-tjänst på VW i USA.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr