Nygammal Gran Turismo-modell kommer till Genève

Först kom D5:an sedan Mini. David Browns retrovagnar blev omtalade och nu kommer en tredje modell.

Små brittiska biltillverkare skapar normalt inte allt för mycket surr hos er som besöker oss på teknikensvarld.se, med ett undantag: David Brown Automotive.

Inte konstigt alls egentligen eftersom han har blåst liv i klassiska modeller som Aston Martin DB5 och Mini i form av retrobilarna Speedback GT och Mini Remastered.

Men det handlar inte direkt om billiga kit cars – ”Kojan” kostar över en halv miljon kronor. Sista gången vi på Teknikens Värld testade den klassiska Mini, i nummer 5/1999, hade den en prislapp på 96 750 kronor.

Under årets Genèvesalong ska man presentera en tredje modell och precis som de stora biltillverkarna väljer man att släppa en första bild (den överst) som i princip inte visar något alls.

Pressmeddelandet pekar dock på att det ska röra sig om en Grand Tourer med prestanda i den högre skolan samt att modellen firar företagets ettårsdag av flytten till Silverstone.

Avtäckningen sker tisdagen den 6 mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!