Nytt avtal om biodrivmedel

Tidigare i veckan undertecknade näringsminister Maud Olofsson och Brasiliens utrikesminister Celso Amorim ett avtal om samarbete inom området bioenergi och biodrivmedel.

Avtalet handlar om samarbete kring främjande av bioenergi och skapandet av en världsmarknad för biobränslen. Länderna ska också verka för ett utökat samarbete mellan båda ländernas forskare och företag i syfte att utveckla bättre och effektivare teknik för hållbar produktion. 

Sverige och Brasilien ska även undersöka möjligheterna att bistå utvecklingsländer att sätta upp bland annat regelverk för att främja hållbar produktion och användning av förnybar energi.

- Brasilien är det främsta landet i världen när det gäller etanolproduktion och har en lång erfarenhet av både produktion och användning av alternativa drivmedel. Därför är det betydelsefullt för Sverige att ingå ett bilateralt avtal, säger näringsminister Maud Olofsson.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!