Nytt Jaguar-koncept visas i Frankfurt

Jaguar E-Type fyller som bekant 50 år i år, och som det verkar så har Jaguar varit upptagna att utveckla en modern efterträdare. Nu har en första skiss och film på den nya bilen – döpt till C-X16 Concept – dykt upp. Och till råge på allt så är bilen ämnad gå i produktion!

Att Jaguars legendariska E-Type fyller 50 år i år har nog många av er läsare redan uppmärksammat, och jubileet har redan tidigare i år firats med hjälp av specialtrimmade Jaguar XKR-S. Som det nu verkar har dock Jaguar inte nöjt sig med en ynka (nåja) trimmad Jaguar XK för att fira – nu i Frankfurt kommer nämligen konceptbilen C-X16 att visas upp. Och den kan nog, i alla fall av designskissen att döma, sägas vara en direkt nytolkning av den klassiska modellen. 

 Även om vissa kanske har sett Jaguars XK-serie som den moderna tolkningen av E-Type så skiljer en hel del jämfört med det halvsekelgamla originalet och det finns en lucka under XK i Jaguars modellprogram. Både till storlek och till pris. Det är där nya C-X16 är tilltänkt att landa, när den produktionsfärdiga versionen ser dagens ljus. Och produktionsversionen kommer enligt uppgift ligga väldigt nära konceptet, vilket bådar för att Porsche Cayman och dess gelikar snart får se upp. Har du väntat på en reinkarnation av Jaguar E-Type behöver du alltså inte vänta särskilt länge till.

 Se Jaguars egen film inför premiären här nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!