Foto: Ford

Nytt paradrekord för Ford Mustang

Du minns säkert Volvoparaden tidigare i år då 1 574 bilar av det svenska märket tog sig in i Guinness rekordbok. Nu har ett liknande rekord slagits, inte lika många bilar men alla av samma modell: Ford Mustang.

1 326 bilar samlades på Fords testanläggning i belgiska Lommel i lördags för att slå det gamla paradrekordet på 960 Mustanger från december 2017 satt i Toluca, Mexiko.

Foto: Ford

På plats fanns 100 funktionärer för att dirigera bilarna som aldrig fick komma mer än 20 meter från varandra i ledet. I samband med rekordet filmades även andra sekvenser för att fira bilmodellens 55 år och över tillställningen flögs även ett flygplan av typen P51 Mustang.

LÄS MER: Allt om Ford Mustang

Modellen lanserades 1964 och är sedan 2015 inne på sin sjätte generation. Under årets första hälft såldes det 5 500 Mustanger i Europa och fyra år i rad har den varit bäst säljande modell i sin klass.

Du har väl inte missat vår duell mellan Ford Mustang Bullitt och Dodge Challenger GT? Den läser du i sin helhet här

.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!