100728-rekord-fickparkering

Nytt världsrekord i fickparkering

Du som skryter om att du är bra på att fickparkera – ta en titt på det här filmklippet och omvärdera dina egenskaper. En Nya Zeeländare har satt nytt världsrekord i fickparkering och han behöver inte många centimeter till godo.

 Vissa kan inte fickparkera alls, vissa är duktiga och så finns det dem som knappt behöver någon lucka alls. Peter Bell från Nya Zeeland kan definitivt räknas till den senare kategorin. Han är nämligen ny innehavare av världsrekordet i fickparkering. Det tidigare rekordet sattes av en kines som behövde en lucka som var 32 centimeter större än bilen – oceaner av utrymme om man jämför med Peter Bells rekord.

Vid sitt första försök lyckades Bell sladda in sin Toyota Corolla i en lucka med totalt 31 centimeter till godo. Vid det andra försöket gick det ännu bättre. Då lyckades Bell klämma in sin Corolla med endast 27 centimeter till godo.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!