051123_euroncap_jeep

...och här är den farligaste

Jeep Grand Cherokee tillhör majestäterna i den stora SUV-klassen. Men Euro NCAP:s tester visar att den är fullständigt livsfarlig för fotgängare.

2002 införde Euro NCAP fotgängarkollision i sina tester för att se hur vänlig bilen är mot fotgängare vid kollsion, och inte bara mot bilens besättning. Det är något som bilföretagen jobbat mer och mer med de senare åren sedan testet infördes men jättebilen Jeep Grand Cherokee tycks helt ha missat den utvecklingen. När resultatet presenterades i novemeber visar det sig att bilen fick noll poäng i fotgängarsäkerhet. Noll procent av fotgängarpoängen. Testlaget på Euro NCAP kunde inte hitta ett enda fält på bilens front och motorhuv som på något sätt skonar en gångtrafikant. Underligt med tanke på att bilen är en populär stadsbil och rör sig områden där många människor är i rörelse dygnet runt.

Däremot så satt man säkert om man befinner sig inne i bilen. Fyra stjärnor i krocktestet vilket ger den en bra placering i "SUV-ligan".

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!