071112

OFFICIELL: Ford Focus kombi

I fredags kunde vi visa bilder på nya Ford Focus ST. Nu kan vi även visa bilder på Ford Focus som kombiversion, eller herrgårdsmodell om Ford får bestämma.

Ford Focus är en mycket populär bil som även finns med så kallad Flexifuelmotor vilken kan köras på E85-bränsle och är berättigad till den statliga miljöbilsrabatten på 10 000 kronor. 

I dagsläget är Fords flexifuel-modeller mycket populära miljöbilsalternativ. Inom kort kommer Ford att introducera sin nya ”miljövänliga” motormodell ”ECOnetic” som enligt uppgift kommer vara en 109-hästkrafter stark 1,6-liters dieselmotor. Den uppges förbruka 0,43 liter per mil i genomsnitt. Dessutom sägs den släppa ut 115 gram koldioxid per kilometer vilket berättigar den till miljöbilsrabatten på 10 000 kronor. 

Nya herrgårdsmodellen av nya Ford Focus kommer även att finnas med automatisk så kallad Powershift-växellåda. Den har dubbla kopplingar och när en växel är i position förbereds nästa vilket ska ge snabba och komfortabla växlingar. 

Utseendemässigt finner vi att sidoblinkers är infällda i sidobackspeglarna. Invändigt är det ny klädsel och instrumentpanel. Bland tillvalen finns bland annat strålkastare med xenonljus, adaptiv belysning och LED-bakljus. Dessutom erbjuds ett 230-voltsuttag som tillval.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!