070329_mb_cl65_amg

Officiella bilder: Mercedes nya monster!

En bildläcka till har inträffat. Den här gången har Mercedes drabbats. Vi kan nu presentera monstermaskinen Mercedes CL 65 AMG.

Mercedes nya värstingcoupé ska ha världspremiär på AutoRai i Amsterdam, Holland. Mässan öppnar visserligen i dag men det är inte helt klart om just denna modell finns på plats första dagen. På Daimler Chrysler-koncernens sajt för press finns ännu varken bilder eller information om bilen. 

Helt klart är i alla fall att värstingen skiljer sig en del visuellt från lillebror CL 63 AMG, som har V8 på 525 hästkrafter. Bak sitter andra ändrör, fyra pipor placerade två och två. De skiljs åt av ett parti utfört i kolfiber. Någon vinge på bagageluckan finns inte, venturitunneln mellan avgasrören ska fixa en perfekt aerodynamik. 

De femekrade 20-tumfälgarna, eller tioekrade fälgarna om man räknar varje stag för sig, är också unika för CL 65 AMG.  

Enklaste sättet att särskilja bilen är annars via emblemen bak och på framflyglarna. Texten på framskärmarna förkunnar att bilen är utrustad med en biturbomatad V12-motor. 

Det verkar som att motorn är oförändrad från förra generationen. Maskinen levererar således 612 hästkrafter i effekt och sanslösa 1 000 Nm i vridmoment. 

Kolfiberfrosseriet fortsätter under motorhuven och löper vidare in i kupén. Samtliga dekorpaneler är utförda i lättviktsmaterialet, övriga ytor är givetvis skinnklädda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!